Lansarea celei mai asteptate carti a anului - Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste

Publicat: 7 Noiembrie 2012
lansarea-celei-mai-asteptate-carti-a-anului---parabolele-lui-iisus-adevarul-ca-poveste-
trimite pe mail
Joi, 8 noiembrie, ora 19.00, va invitam la noua librarie Humanitas de la Cismigiu (Bulevardul Elisabeta, nr. 38) unde se lanseaza cea mai asteptata carte a anului - Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste de Andrei Plesu, aparuta la Editura Humanitas. Lansarea va fi urmata de o sesiune de autografe.
 

Exista intrebari carora li se poate raspunde prompt si pertinent. De la cele ale experientei curente (Ce numar porti la pantofi?), pana la cele ale expertizei stiintifice (Ce este legea gravitaţiei?). Exista si intrebari, cele ale primei copilarii, care par simple, sau suprarealiste, dar al caror raspuns solicita mai curand talentul metafizic sau fantezia: De ce are mana cinci degete?, Cine a inventat somnul? Exista, in sfarsit, intrebarile „mari“, intrebarile ultimative, carora imi place sa le spun „rusesti“, caci fac substanta multor insomnii dostoievskiene: Ce este fericirea?, De ce exista raul?, Care e sensul vietii?

Pentru astfel de intrebari, nu poti sa propui un raspuns geometric, ci o analogie, o metafora, un „ocolis“ transfigurator. E cea mai adecvata solutie. Singura. In loc sa spui, savant: „uite cum stau lucrurile!“, spui: „hai mai bine sa-ti spun o poveste“.

In cartea de fata, va fi vorba despre povestile spuse de Iisus, in efortul Lui de a-i familiariza pe cei din jur cu metabolismul imparatiei Sale. Sarcina pe care si-o asuma e imposibila, asadar e pe masura divinitatii Sale: are de vorbit despre lucruri inevidente, are de oferit ajutor, fara sa cada in reteta si abuz doctrinar, si are de dat nu doar materie de reflectie, ci si motivatie de viata, suport existential. - Andrei Plesu

​Pentru programul tuturor lansarilor din lunile noiembrie si decembrie de la noua librarie Humanitas de la Cismigiu, urmati linkul.


Alte articole din aceeasi categorie:

Săptămâna ALTFEL În Culise

Muzeul National Cotroceni organizeaza luni, 7 aprilie, concertul prilejuit de Sfintele Pasti

Artişti români în expoziţie internaţională la Rotterdam

saptamana-altfel-in-culise
muzeul-national-cotroceni-organizeaza-luni-7-aprilie-concertul-prilejuit-de-sfintele-pasti
artisti-romani-in-expozitie-internationala-la-rotterdam

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza