Manager Radio România Cultural, Radu Croitoru

manager-radio-romania-cultural-radu-croitoru
trimite pe mail

Radu Croitoru

Radu Croitoru şi-a început activitatea de jurnalist de radio în anul 1999, când era student la Facultatea de Litere a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. La Radio Iaşi a lucrat ca reporter, redactor şi, ulterior, ca producător al Redacţiei Ştiri, a realizat emisiuni matinale de actualităţi şi talk show-uri pe teme de politică internă şi internaţională.

În anul 2004, a devenit redactor al celei mai importante redacţii de ştiri din Radio România – Radiojurnal – Radio România Actualităţi. După câţiva ani, a fost desemnat producător al Jurnalului de la ora 7.

În anul 2007, a fost nominalizat de Clubul Român de Presă la premiul pentru cel mai bun jurnal de ştiri radiofonic naţional. Tot la Radio România Actualităţi, a avut şansa de a fi unul dintre editorialiştii emisiunii de mare succes – KDRANE – realizată de Paul Grigoriu.

Din 2009, lucrează pentru Radio România Cultural ca realizator al emisiunii matinale ESPRESSO.

În 2010, a pus în undă, alături de colegi de la Radio România Cultural şi Radio România Internaţional, primul proiect european câştigat de Radiodifuziunea Română la Parlamentul European. Acesta a constat în realizarea, timp de un an, a emisiunii de actualitate si comentarii europene "Strasbourg Connection".

În televiziune, a fost scenarist şi head of content al unor importante festivaluri si emisiuni de televiziune difuzate de TVR, Antena 1 sau Realitatea Tv, între care Te cunosc de undeva, Top Chef, X Factor, Festivalul International "Cerbul de Aur" , "Genialii" sau Meciul Serii.

S-a bucurat, în formarea profesională, de întâlnirea unor oameni de mare valoare ca Paul Grigoriu, Valeriu Lazarov si Ileana Pop.

A publicat articole în presa scrisa cotidiană si săptamânală, precum şi online.


Alte articole din aceeasi categorie:

Centrul Cultural media Radio România: Oltea Şerban-Pârâu, consilier

Redactor șef actualităţi muzicale Radio România Cultural, Sorina Goia

Șef serviciu tehnic, Paul Pop

centrul-cultural-media-radio-romania-oltea-serban-parau-consilier
redactor-sef-actualitati-muzicale-radio-romania-cultural-sorina-goia
sef-serviciu-tehnic-paul-pop-

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Comentarii

 Adimotto:

Felicitari din toata inima! Multa bafat in tot ceea ce faci in continuare!Respect!

Adăugat: 4 Noiembrie 2015

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza