Radu Croitoru, realizator de emisiuni de actualitate

radu-croitoru-realizator-de-emisiuni-de-actualitate
trimite pe mail

Radu Croitoru

Absolvent al Facultatii de Litere a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi - specializarea jurnalism si stiintele comunicarii -, a lucrat, timp de 10 ani, ca realizator de emisiuni si producator de stiri la Radio Iasi (studioul teritorial al Radiodifuziunii Române) si ulterior la Radio România Actualitati. În aceasta perioada, a realizat jurnale de stiri, dezbateri politice si emisiuni matinale. În anul 2007, a fost nominalizat de Clubul Român de Presa la premiul pentru cel mai bun jurnal de stiri radiofonic national.

Din 2009, lucreaza pentru Radio România Cultural.

În 2010, a pus în unda, alaturi de colegi de la Radio România Cultural si Radio România International, primul proiect european câstigat de Radiodifuziunea Româna la Parlamentul European. Acesta a constat în realizarea, timp de un an, a emisiunii de actualitate si comentarii europene "Strasbourg Connection".
Radu Croitoru a fost scenarist al unor importante festivaluri si emisiuni de televiziune difuzate de TVR, Antena 1 sau Realitatea Tv, între care Festivalul International "Cerbul de Aur" , "Genialii" sau "10 pentru România".
S-a bucurat, în formarea sa profesionala, de întâlnirea unor profesionisti ca Paul Grigoriu, Valeriu Lazarov si Ileana Pop. A mai publicat diverse articole în presa scrisa cotidiana si saptamânala, precum si online.


Alte articole din aceeasi categorie:

Dana Pitrop, realizator de emisiuni

Laura Bândila, producator si realizator

Adela Greceanu este scriitoare si jurnalista de radio.

dana-pitrop-realizator-de-emisiuni
laura-bandila-producator-si-realizator
adela-greceanu-este-scriitoare-si-jurnalista-de-radio-

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza