Bilet de îmbarcare spre… Constanţa şi apoi către Malta, la Rabat…
6 April 2019
Bilet de îmbarcare spre… Vatra Dornei şi apoi către Spania, la Toledo
13 April 2019

Bilet de îmbarcare spre… Bucovina în Ţara Dornelor şi mai apoi… către Spania, în apropierea Barcelonei, pe Muntele Montserrat

Trecutul istoric al Bucovinei şi în special perioada de stăpânire austro-ungară a adus cu sine o mozaicare etnică şi o diversitate culturală care se resimte până astăzi în tradiţiile, obiceiurile, portul, folclorul şi arhitectura locală. Această îmbinare de influențe culturale şi elemente specifice zonei sporeşte frumuseţea naturală a locurilor iar ecoturismul prinde contur ca un turism al viitorului. Suntem  începând de azi in zona numită Ţara Dornelor, un loc ce foarte curând va deveni oficial încă una din destinaţiile de ecoturism ale României.

* * *

Montserrat (Muntele Sfânt al Barcelonei – considerat un simbol al libertăţii şi identităţii naţionale a catalanilor, care spun că în zilele senine, îl pot zări din orice punct) – aceasta este destinaţia pe care am ales-o pentru astăzi, imediat ce trecem graniţa României. Altfel spus, vă invităm în Spania, mai precis, la o distanţă de circa 60 km de oraşul Barcelona (capitala Cataloniei).

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 7 aprilie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.