Bilet de îmbarcare spre… Ciocăneşti şi Italia, la Siracusa
28 April 2019
Bilet de îmbarcare spre… Bucovina, iar apoi către Cuba, pentru a afla istoria monumentului numit El Templete
5 May 2019

Bilet de îmbarcare spre… Câmpulung Moldovenesc şi mai apoi către Italia, unde vom vizita Lucca

„Călătorul care îşi poartă paşii prin regiunea Ţării de Sus a Moldovei, întâlneşte la tot pasul oameni şi locuri încărcate de un farmec aparte. Bucovina este o destinaţie la fel de potrivită pentru iubitorul de artă şi căutătorul de inedit, pentru pasionatul de mistere sau gurmandul convins…..” – aşa ne ademeneşte un ghid turistic al zonei Câmpulung Moldovenesc. Aceasta este destinaţia noastră  începând de azi.

* * *

La 13,45 nu ne oprim din drum şi ne continuăm călătoria, în jurul lumii, spre Italia, într-o zonă de şes (înconjurată de dealuri pitoreşti şi munţi), în apropierea Toscanei, în Lucca – oraşul capitală a provinciei cu acelaşi nume. Mulţi turişti care ajung în Italia, aleg să meargă în Lucca, renumit pentru peisajul de excepţie ce-l oferă, dar şi pentru obiectivele sale istorice şi turistice. Aici vom ajunge şi noi astăzi, într-un loc asemuit de cei ce i-au străbătut străzile, cu un muzeu în aer liber, în care odată ce ai pătruns, vei fi purtat într-o epocă demult apusă.

* * *

Vă aşteptăm alături de noi, sâmbătă 4 mai 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.