DOCUMENTAR: Parcul Keukenhof – cel mai impresionant paradis floral din lume
21 March 2019
ILUSTRATE DIN CUBA – Daiquiri
23 March 2019

Bilet de îmbarcare spre… Constanţa, iar apoi către Cuba, pentru a ne răcori cu un Daiquiri

Astăzi mergem mai departe  pe una din străduţele bătrânului Tomis ocazie cu care aflăm că  ideea de etnografie în Dobrogea este relativ recentă, datînd din anii ’60, iniţiativa elaborării sale fiind legată de efortul unor colective din muzee, cum ar fi, Muzeul Satului, Muzeul de Artă Populară Bucureşti, Muzeul Brukental Sibiu, animate de dorinţa întregirii hărţii etnografice a ţării cu singura pată albă existentă în spaţiul lor expoziţional, respectiv Dobrogea. Astăzi aşadar ne oprim la Muzeul de Artă Populară Constanţa.

* * *

Atunci când sosesc în Cuba, cei mai mulţi dintre turişti, caută un loc unde să se răcorească cu un daiquiri. Savuroasa băutură care a făcut înconjurul lumii. Astăzi, în minutele acordate călătoriilor în jurul lumii, împreună cu colegii de la Radio Taino, vă vom spune istoria acestei băuturi răcoritoare, în cadrul emisiunii Ilustrate din Cuba

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 23 martie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.