DOCUMENTAR: Turnul Eiffel, simbolul parizian construit cu tehnologie românească – 130 de ani de la inaugurare
31 March 2019
Bilet de îmbarcare spre… Bucovina în Ţara Dornelor şi mai apoi… către Spania, în apropierea Barcelonei, pe Muntele Montserrat
7 April 2019

Bilet de îmbarcare spre… Constanţa şi apoi către Malta, la Rabat…

Judeţul Constanţa se bucură de o diversitate de tradiţii istorice şi culturale pe care i le conferă numărul important de minorităţi etnice care îmbogăţesc civilizaţia românească în ansamblul său. Fiecare dintre aceste etnii şi-a păstrat identitatea culturală, tradiţiile şi obiceiurile. Spunem azi povestea comunităţii turco-tătare de la malul Mării Negre.

* * *

Malta – o ţară ce îşi primeşte turiştii cu braţele deschise, reuşeşte să îmbine trecutul său istoric plin de mistere, cu un prezent ce îndeamnă la cunoaştere şi aventură. Rămânem şi astăzi în arhipelagul maltez, pentru a vizita Rabat (sau Victoria) – un sat micuţ, cu localnici foarte primitori, situat în apropiere de Mdina. Iar mai apoi, în timpul rămas la dispoziţie, vom încerca să descifrăm o parte din misterul Templelor din Malta. Fiindcă aici, cu peste 5.000 de ani în urmă, o populaţie misterioasă a ridicat pe teritoriul Maltei de astăzi, o serie de temple megalitice, ce fac parte în prezent din Patrimoniul UNESCO. 

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 6 aprilie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.