TURCIA – NEMRUT DAĞI
10 March 2019
TURCIA: ANTALYA – METROPOLA DE PE RIVIERA TURCEASCĂ
16 March 2019

Bilet de îmbarcare spre… Constanţa şi apoi către Turcia, în Antalya

Tomisul – gazda poetului exilat Ovidiu, a fost întemeiat în cadrul unui amplu proces de colonizări greceşti pe ţărmul Pontului Euxin, căpătând atributele unui oraş începând din secolul IV î H. Importanţa Tomisului a crescut considerabil în vremea Împăratului Constantin cel Mare – din al cărui nume derivă numele actual al oraşului. Supus cavalcadelor popoarelor migratoare, apoi aflat sub stăpânirea Imperiului Otoman, oraşul a fost prefăcut în ruine de nenumărate ori. Aceasta este Constanţa. Aici ne oprim azi pentru a vizita Muzeul de  Istorie şi Arheologie dar şi Acvariul.

* * *

Piscuri sălbatice, cascade, păduri de un verde intens, vestigii antice şi ape de un albastru deosebit… un adevărat paradis al vacanţelor, sau altfel spus: Coasta mediteraneană a Turciei. Turcii îşi numesc partea lor de Mediterană, „Akdeniz”, alţii, familiarizaţi cu apele sale transparente şi cu panorama spectaculoasă, preferă să-i spună „Coasta Turcoaz”. Aici, am ales să călătorim astăzi (pe calea undelor), imediat ce trecem graniţa României. Cu alte cuvinte vom poposi în minutele alocate călătoriilor noastre în jurul lumii, în Antalya: un oraş binecuvântat de natură, unde Marea îşi dă mâna cu Muntele. Un loc destul de mare pentru a-ţi permite să-l vizitezi în câteva zile, şi îndeajuns de încântător pentru a te face să-ţi doreşti să-l revezi. 

* * *

Vă aşteptăm alături de noi, sâmbătă 16 martie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.