LISABONA
20 January 2019
Calatorie in jurul lumii – sambata 26 ianuarie, ora 19.00
26 January 2019

Bilet de îmbarcare spre… meleaguri maramureşene la Ocna Şugatag şi apoi către Cuba…

Zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului, ca de altfel întregul Maramureş istoric, se remarcă prin preponderența lemnului în construcţii, în instalaţii de tehnică țărănească şi obiecte și unelte folosite în viaţa de zi cu zi. Lemnul prelevat de secole din vastele păduri din împrejurimi, metodele de construcţie şi întreprinderile artistice prin care lemnul a căpătat valenţe spirituale şi istorice, precum sculptura şi pictura, au dat lumii o civilizaţie a lemnului cum nu se mai găseşte pe alte meleaguri. O să descifrăm împreună taina lemnului şi o să cunoaştem secretul devenirii lui în simboluri maramureşene: porţi şi garduri de nuiele.

* * *

Pe 1 ianuarie, începând cu anul 1959, în fiecare an Cuba îşi sărbătoreşte Ziua Naţională, marcând astfel o nouă etapă în istoria ţării: cucerirea independenţei pentru care au luptat generaţii întregi de cubanezi. O victorie care i-a adus poporului bunăstare, suveranitate şi recunoaştere socială, independent de rasă sau sex. Iar în minutele dedicate călătoriei noastre în jurul lumii, vă propunem să aruncăm O privire asupra Cubei, ajutaţi fiind de colegii noştri de la Radio Taíno. Cu alte cuvinte, urmează… Ilustrate din Cuba

* * *

Vă aşteptăm astăzi 26 ianuarie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.