Mănăstirea Snagov – excepţional centru de spiritualitate şi cultură ortodoxă
6 February 2019
CHINA – ANUL NOU CHINEZESC 2019
9 February 2019

Bilet de îmbarcare spre… Râşnov iar apoi către China…

„Cetatea Râşnovului era cetate ţărănească, dar nu pentru că acolo era un număr mai mare de sumane şi căciuli decât în altă parte – ne spun documentele”. Locuitorii din Ţara Bârsei se ocupau cu agricultură şi asta până pe la 1241 când a avut loc invazia tătară. Aşa a pornit construcţia fortăreţei, într-un stil simplu, pentru a fi loc de adăpost în faţa invaziilor. Dacă te uiţi de departe seamănă mai mult cu o casă veche şi trainică de ţăran gospodar, decât cu un castel medieval. Poveştile Cetăţii Râşnov continuă şi azi.

* * *

Anul Nou Chinezesc sau „Festivalul de primăvară” (cu toate că este o sărbătoare ce are loc în plină iarnă), reprezintă în China cel mai important eveniment. Data de 4 februarie 2019 a marcat încheierea Anului Câinelui (de Pământ), iar din 5 februarie până pe 25 ianuarie 2020 s-a intrat în Anul Porcului sau Anul Mistreţului (de Pământ). Drept pentru care, în minutele alocate călătoriilor în jurul lumii, vă provocăm la o călătorie pe calea undelor, în care vom vorbi despre tradiţii şi obiceiuri strâns legate de Anul Nou Chinezesc. Iar dacă vreţi să ne rămâneţi alături, nimic mai simplu… Biletul de îmbarcare vi se oferă gratuit.

* * *

Vă aşteptăm astăzi, 9 februarie 2019, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.