La Facultatea de Fizică din Iași se produc, în fiecare săptămână, câteva miligrame de praf interstelar artificial.
28 January 2019
Bultein cosmic
30 January 2019

Ondiocytherium – Le Tourbillon du Pakistan, instalația care se autodistruge


Cătălin Matei cu numele de artist Sillyconductor – prezintă Ondiocytherium – Le Tourbillon du Pakistan, o instalație de sunet care se autodistruge, în expoziția FUSION.

Vineri 1 februarie la ora 19:00 la Rezidența BRD Scena9 va avea loc vernisajul Expoziției FUSION, rezultată în urma proiectului FUSION – rezidențe artistice în institute de cercetare. 

Fascinat fiind de fenomenul Doppler și tehnica de Vibrometrie Laser  și de tehnicile de îmbătrânire accelerată, folosite, de cercetorii de la Institutul de Optoelectronică INOE2000, pentru studiul suprafețelor picturale, Sillyconductor a imaginat un instrument sonor interactiv care se naște bătrân și se autodistruge.

La proiectul FUSION, au participat 4 artiști contemporani, creatori consacrați în domeniile artelor vizuale și sound design-ului: Saint Machine, Cătălin Crețu, Cosmin Haiaș și Sillyconductor. Alături de cei 4 artiști au fost implicați activ cercetătorii de la Institutul de Științe Spațiale, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, Institutul de Optoelectronică – INOE2000 și Centrul de Tehnologii Avansate cu Laser (CETAL) din cadrul Institutului Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației – INFLPR.

FUSION – Rezidențe artistice în institute de cercetare – este un proiect organizat de Fundația9 în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, coprodus de Rezidența BRD Scena9 și susținut de Samsung.

Expoziția va fi deschisă în perioada 1 februarie – 5 martie 2019, la sediul Rezidența BRD Scena9, strada Ion Luca Caragiale, nr. 32.

Interviu cu Sillyconductor (Cătălin Matei) și Roxana Rădvan, coordonatoarea Centrului De Restaurare prin Tehnici Optoelectronice din cadrul Institutului de Optoelectronică INOE2000.

Realizator Mihaela Ghiță