Mesaj de Ziua Mondială a Teatrului 2019 – Carlos CELDRÁN, Cuba
25 March 2019
NEBUN DIN DRAGOSTE – 100 de reprezentații!
25 March 2019

Premiu pentru Bucureşti FM la UK Radio Drama Festival 2019

Producţia Bucureşti FM Heruvim, de Razvan Ursuleanu şi Mihnea Chelaru, a câştigat premiul al doilea la concursul internaţional de creaţii radiofonice UK Radio Drama Festival 2019, desfăşurat la Canterbury.

Ediţia a cincea a UK Radio Drama Festival s-a desfăşurat sub sloganul The Greatest Admiration in the Universal World. Este primul an în care, pe lângă premiile pentru cea mai bună producţie de lungmetraj şi de scurtmetraj, a fost introdusă o categorie în care publicul şi-a votat producţia preferată. Totodată este şi anul în care organizatorii au decis transpună scenariile în format digital.

Au fost selectate şi au intrat în concurs 48 de piese de teatru radiofonic de lungmetraj şi scurtmetraj provenite din 18 ţări şi realizate în 15 limbi. Creaţiile au fost spectaculoase, şi extrem de diverse ca formă şi limbaj. Membrii juriului, 10 la număr, au avut o sarcină dificilă în alegerea câştigătorilor.

Sesiunile de dezbatere, după audierea producţiilor, au avut multe note personale şi au dat naştere la discuţii aprinse, însă în final, juriul a reuşit să stabilească ierarhia!

Bucureşti fm a participat cu două piese scurte Heruvim şi Only Sound We Had.

Heruvim, piesa scrisă de Răzvan Ursuleanu, redactor la Bucureşti fm şi regizată de autor împreună cu Mihnea Chelaru, regizor al redacţiei Teatrul Naţional Radiofonic, a fost catalogată drept o „bijuterie sonoră” ce are în vizor jocul violent al adulţilor în goana după spectaculos şi afirmare, iar, la polul opus, inocenţa unui copil incomplet, obligat să se dezvolte într-o lume decadentă.

Only Sound We Had, după o idee de Răzvan Ursuleanu, este un experiment radiofonic, despre sunetul culorilor pe pereţii gri ai spaţiilor comune comuniste, care reverberează diferit în fiecare dintre noi. Piesa regizată de Eugen Vrabie, redactor Bucureşti Fm şi Răzvan Ursuleanu s-a clasat în primele 6 producţii radiofonice la categoria scurtmetraje.

Ierarhia finală UK Radio Drama Festival 2019 la categoria scurtmetraje:

Premiul I – One of Our Exercise Books is Missing, Darrick Wood School, Marea Britanie;

Premiul al II-lea – Heruvim, Bucureşti FM, România;

Premiul al III-lea – What Kind of Coffee Do You Like? – Czech Radio, Republica Cehă.