CU ”DRAGOSTEA” LA PSIHOLOG – ”Când mintea alege să te mintă” – a doua parte
5 March 2019
De data asta, doar despre Dragon
6 March 2019

Profesorul trăsnit, actorul care popularizează știința – un amalgam între actorie, știință și antreprenoriat

Andreea Stoica este actriță, a absolvit  actoria la clasa profesorului Virgil Ogășanu, iar din anul 2005, popularizează știința pentru copii. Și-a dorit să fie o mare stea a teatrului românesc, doar că tatăl ei, o persoană mult mai pragmatică, i-a cumpărat o franciză. Așa a început proiectul Fun Science – profesorul Trăsnit, o franciză internațională pe care a adus-o în România.

În perioada aceea când în București erau foarte puține spații de joacă și distracție pentru copii, avea surpriza ca unii dintre clienți să îi reproșeze ba că știința este o chestiune serioasă și să mai termine cu clowneriile, ba, dimpotrivă, la petrecerile pentru copii nu au ce căuta experimentele de chimie sau de fizică. Între timp lucrurile s-au schimbat, Andreea a rămas consecventă dragostei ei pentru știință și asta a încurajat-o să lanseze Festivalul Științei – SciKids și canalul de youtube Profesorul trăsnit.

Anul acesta prin franciza Fun Science a participat la AbuDhabi  Science Festival, la sfârșitul lunii ianuarie, alături de alte francize Fun Science din întreaga lume. A descoperit Abudhabi Science Festival în anul 2012 și a inspirat-o să  facă un festival similar de popularizare a științei pentru copii și în România. Așa a luat naștere SciKids,  un festival de știință la mall. 

Interviu cu Andreea Stoica – actriță și fondatoarea a festivalului SciKids pentru popularizarea științei la mall.

https://soundcloud.com/user-396758896/profesorul-trasnit-actorul-care-popularizeaza-stiinta-un-amalgam-intre-actorie-stiinta-si-antreprenoriat

Realizator – Mihaela Ghiță