Independența Film aduce pe ecranele din România filme din competiția Cannes 2019
22 April 2019
REZULTATELE CONCURSULUI UNITER „CEA MAI BUNĂ PIESĂ ROMÂNEASCĂ A ANULUI 2018”
22 April 2019

Scurt metrajul „ULTIMUL DRUM SPRE MARE” regizat de Adi Voicu a fost selectionat in cadrul Semaine de la Critique Cannes 2019

Foto Adi Voicu

Fondată in 1962 de către sindicatul criticilor de film din Franța, Sectiunea Semaine de la Critique se concentreaza pe descoperirea de noi talente in cinema.

 „Ultimul drum spre mare” este al doilea film de scurt metraj ficțiune din cariera regizorului, care a mai realizat până în prezent scurtmetrajul „Ceața”, premiat la Angers si la Sankt Petersburg și mai multe filme documentare.

Actiunea filmului se petrece intr-un compartiment al unui tren ce merge spre litoral. Cei șase pasageri fac conversație despre diverse lucruri, dar la un moment dat o suspiciune face ca lucrurile sa scape de sub control.

Interpretează (în ordinea apariției): cunoscuta poetă Angela Marcovici, Ana Ciontea, Cristina Juncu, Silviu Debu, actorul turc Salih Yildirim, Alina Vior.

Director de imagine este Barbu Bălășoiu, scenografia Cristina Barbu, costumele Cristina Barbu si Raluca Badea, sunet Vlad Voinescu si Filip Mureșan, montaj Ciprian Cimpoi, visual effects Felix Lepădatu, muzica Georgi Năstase.

Link festival:

http://www.semainedelacritique.com/en/news/discover-the-selection-of-the-58supthsup-la-semaine-de-la-critique

http://www.semainedelacritique.com/fr/edition/2019/film/ultimul-drum-spre-mare?fbclid=IwAR1HFC2gg5cEIn5QtEoSSmfjcfRcldAxC_QPGzhfcm31XSTqyqVAXq–RDo

Proiectul “Ultimul drum spre mare” a câștigat o finanțare CNC în sesiunea din anul 2017 și a fost produs de către compania Axel Film.