I Clasă. Ministrul Educației a precizat cine va putea continua școala online; școala în Europa la momentul actual
30 January 2021
O nouă ediție a concursului Shakespeare School Essay Competition
4 February 2021

„𝐀𝐦𝐩𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐬𝐮𝐧𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢” , în sprijinul adaptării adolescenților hipoacuzici

Asociația VAR Cultural va lansa proiectul „𝐀𝐦𝐩𝐫𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐬𝐮𝐧𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢” adresat preadolescenților și adolescenților hipoacuzici – purtători de implant cohlear/proteze auditive.

Proiectul va fi lansat în luna februarie și are ca scop principal valorificarea realităților acestei comunități prin intermediul atelierelor online gratuite, bazate pe tehnici de terapie prin joc, dramaterapie și arte vizuale.
Gândite și create pentru un număr de 24 de participanți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, atelierele se vor desfășura în intervalul 15 februarie – 31 mai 2021.

Temele abordate și tehnicile folosite de echipa proiectului vor veni în sprijinul consolidării propriilor mecanisme de adaptare, identificând astfel factorii de reziliență, strategiile de coping și vor viza identitatea lor și provocările cu care se confruntă acest grup. Concomitent va avea loc etapa de documentare care urmărește înglobarea produselor artistice și a materialelor video realizate de participanți în timpul atelierelor.

Proiectul se va concretiza printr-un film de mediu metraj creat de participanți, împreună cu profesioniști din domeniu, fiind mai apoi distribuit și promovat în mediul online, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Inițiatorii proiectului își propun să promoveze diversitatea și toleranța, contribuind la creșterea gradului de conștientizare și acceptare a realității acestor tineri, o realitate văzută, auzită și simțită de ei, o metodă care va facilita dialogul social dintre ei și public.

Înscrierile se pot face la adresa de e-mail amprenta.sunetului@gmail.com, până pe 12.02.2021. Evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de facebook „Amprenta Sunetului”.