Valentin Vasile, despre mecanismele interioare ale slăbitului în cartea „Confesiunea unui nutriționist”
20 February 2017
Idei în nocturnă- Pagini de Istorie: Despre democrație în…..America
21 February 2017

3 Echipe vor reprezenta România la INTEL ISEF, din Statele Unite ale Americii

3 echipe de elevi, coordonați de inginerul Mircea Ignat, vor reprezenta  anul acesta România la cea mai prestigioasă competiție de proiecte destinată tinerilor elevi de liceu. INTEL ISEF, se defășoară la Los Angeles în luna mai a acestui an. Cele 3 echipe s-au calificat la această finală după o competiție națională,  și după o probă de baraj. Ideile lor inovative se înscriu în categoria dispozitivelor medicale cu mare potențial în dezvoltarea lor ulterioară în adevărate proiecte de cercetare cu  finalitate în aplicații medicale.
În ediția de ieri a emisiunii Știința în cuvinte potrivite, am prezentat branțul cu senzori piezoelectrici pentru recuperarea membrului inferior, după intervenții chirurgicale sau imobilizare în ghips pentru mai multă vreme. Cu acest  proiect Ana Maria Tudorache și Miruna Ojoga, două tinere eleve în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică se vor prezenta în arena competiției INTEL ISEF din luna mai. Astăzi vă prezint celelate două proiecte și desigur tinerele cercetătoare.
Echipa  Andrei Ciutac și Carmen Popa se confruntă cu o problemă serioasă, aceea a finanțării deplasării lor pentru a-și susține cercetarea. Ele consideră, pe bună dreptate, că participarea la olimpiadele de proiecte este la fel de importantă ca și aceea pentru olimpiadele teoretice, care sunt subvenționate de stat. În definitiv și într-un caz și în celălalt, România este reprezentată cu succes și ideile inovative prezentate de elevii români au fost, nu de puține ori distinse cu premii la competițiile internaționale. Andra Maria Ciutac. 
Ana Maria Tudorache, Miruna Ojoga, Andra Maria Ciutac, Carmen Gabriela Popa, Elena Yuan Feng Yuan si Cosmin Cristian formează cele 3 echipe calificate pentru finala din acest an a celei mai prestigioase competiții internaționale de proiecte, INTEL ISEF, care se va desfășura anul acesta în Los Angeles, Statele Unite. Performanțele lor sunt îndeaproape coordonate de Mircea Ignat cercetător la Institutul ICPECA, care a înființat acum câțiva ani Centrul de Inițiere în Cercetare a tinerilor olimpici.