Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – Invitat, Daniel Lăpădat, dr.în microtehnologie, director tehnic al companiei Alfa Rom Consulting SRL
20 September 2018
Storymania: Colecțiile Muzeului Grigore Antipa – azi, cele de etnografie și antropologie
23 September 2018

”3,2,1…START: Începe călătoria prin Univers alături de astronomul Adrian Șonka”, în trecere prin studioul emisiunii Știința în cuvinte potrivite

Vineri, 21 septembrie a.c.
”Astronomul Adrian Șonka susține un turneu de promovare în perioada 30 septembrie – 26 octombrie și îi invită pe copiii pasionați de astronomie să-l însoțească într-o călătorie fascinantă prin Univers.
 
Ghidul micului astronom prin Univers, de Adrian Șonka, apărută la editura Nemi este cea mai așteptată carte de astronomie pentru copii și restul lumii.
O carte bine documentată, cu informații la zi din astronomie, dar și cu mult umor, adresată cititorilor de toate vârstele care vor să știe mai multe despre ce se întâmplă în spațiul cosmic.
Întrebările pe care ți le poți pune atunci când privești cerul sunt nenumărate. Fie că te uiți după formele constelațiilor, fie că ești în căutarea unei stele căzătoare ca să-ți pui o dorință, când te uiți la imensitatea cerului o imensă curiozitate pune stăpânire pe tine. Iar Adrian Șonka, astronom și lector la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București, răspunde acestor întrebări și te face să vrei să afli și mai multe lucruri despre misterele Universului.
Primul eveniment – 30 septembrie, ora 11.30, Humanitas de la Cișmigiu – eveniment în cadrul Bucharest Science Festival. Accesul la evenimente este gratuit. Categoria de vârstă recomandată: 7+”, se arată în comunicatul de presă transmis de Editura Nemira.
Surse foto 1, 2 – Editura Nemira