Ars Electronica  pentru copii
15 December 2017
Fizica și chimia altfel – soluția pentru o învățare durabilă – partea a II-a
19 December 2017

A 18-a ediție a decernării premiilor Academiei Române.

Aula Academiei Române a găzduit vineri, 15 decembrie 2017, ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Române. Cele 67 de premii acordate, recompensează performanța culturală și științifică românească a anului 2015, concretizată în opere individuale sau realizate în colaborare, repartizate pe multiple domenii de activitate: literatură, lingvistică, teatru și cinematografie, muzică și arte plastice, istorie, filosofie și psihologie, matematică, fizică, chimie, geografie și geonomie, agricultură, medicină sau știința și tehnologia informației.

Premiul Ludovic Mrazec a fost acordat, pentru domeniul Științelor Geonomice, lucrării: Scarnele de temperaturi înalte de la Oravița – o trecere în revistă a mineralelor pe care le conțin. Importanța acestor studii este atât academică, prin punerea în evidență a unor minerale noi, dar și economică pentru cercetarea din industria cimentului.

Interviu cu Carmen Dobre – reprezentant al Biroului de Presă, al Academiei Române și Ștefan Marincea – directorul Institutului de Geologie al României