Premiera filmului documentar ”Tot înainte”
26 October 2016
Festivalul Internaţional de Teatru Clasic, Arad la cea de a XXII-a ediţie!
27 October 2016

A 20-a ediţie a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ÎN ROMÂNIA

Pentru a marca această ediție aniversară a Festivalului Filmului Francez, cinefilii și melomanii din șapte orașe (Timișoara, București, Iași, Sibiu, Constanța, Brașov, Buzău) sunt invitați, între 2 și 13 noiembrie, să ia parte la o experiență cinematografică inedită. Organizat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, festivalul este format din patru secțiuni distincte : Competiția tinerilor regizori francezi, Săptămâna Cahiers du Cinéma, dedicată celebrei reviste, Panorama filmelor franceze care au întâmpinat un succes din partea criticilor și publicului, precum și Retrospectiva consacrată regizoarei Lucile Hadžihalilović.

 La Timișoara vor fi prezentate două secțiuni: COMPETIȚIA TINERILOR REGIZORI și PANORAMA.

Proiecțiile vor avea loc de la orele 16, 18 și 20.

În cadrul Competiției, sunt prezentate șase filme de lungmetraj de debut, realizate de tineri regizori francezi. Publicul român are posibilitatea de a descoperi operele cinematografice inedite și de a vota în cadrul acestei selecții. Cel mai bun film va fi recompensat cu „Premiul publicului TV5MONDE”, urmând să fie distribuit ulterior în cinematografele din România.

Secțiunea Panorama este consacrată promovării și difuzării cinematografiei franceze contemporane, oferind publicului român oportunitatea de a descoperi sau de a redescoperi filme recente care au cunoscut un succes în rândul criticilor. Selecția a fost alcătuită din opt filme premiate în cadrul marilor evenimente cinematografice din lumea întreagă, precum Gala premiilor César, Festivalul internațional de Film de la Cannes, sau Festivalul internațional de Film de animație de la Annecy.

Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.

 

PROGRAMUL DETALIAT PE : PAGINA FACEBOOK A Institut francais Timisoara si pe www.institutulfrancez.ro