Gala MERITO a premiat cea de a III-a serie de profesori
19 March 2018
Gala MERITO ediția a 3-a, premiază excelența în învățământ
20 March 2018

A apărut un nou număr al SAVANTGARDE!

Ce puteți citi? Aflați direct de la Marius Cosmeanu, redactorul publicației, la Știința în cuvinte potrivite. Astăzi, la ora 14.17

BBC:  a murit, la 76 de ani, Stephen Hawking, omul care a așezat știința și cultura populară la aceeași masă. Din tot ce am citit, și s-a scris la greu despre subiect, vocea cronicarul mi s-a părut textul cel mai inedit pentru cititorii din România. Pentru o prezentare scurtă și elegantă a vieții și carierei fizicianului, aveți infograficulDiscover. + un text Savantgarde.ro despre Hawking, vedetă a culturii pop.

ZDNet îți arată tot ce trebuie să știi despre capsula Hyperloop, mijlocul de transport al viitorul, conceput să atingă o viteză de peste 1000 de km/h. Imaginați-vă ce dinamică socială poate dezvolta când, să spunem, de la Satu Mare la Constanța sau München face mai puțin de o oră.

*

Press One: Vorbeam săptămâna trecută de cea mai ambițioasă cercetare despre fake news, realizată de americani. Săptămâna trecută, europenii au dat și ei publicității primul sondaj despre fake news și dezinformarea online: Radio Killed The Video Star.

În altă ordine de idei, zeci de publicații de marcă au scris că, după ce a fost în spațiu, ADN-ul astronautului Scott Kelly s-a schimbat față de cel al fratelui său geamăn. Unele publicații au scris chiar de o modificare de 7%. The VergeLiveScience și alte site-uri spun apoi, că nu e deloc așa, iar subiectul se viralizează pentru a doua oară. În mijlocul vâltorii, un brand ca NASA.

*

Reuters: Săraci cu duhul: finlandezii sunt cei mai ferice oameni ai lumii, spune un raport ONU. Românii sunt pe locul 52, undeva între italieni și japonezi.

*

Cu ani în urmă, undeva în epoca Guttenberg, era un soi de lege a lui Murphy care spunea așa: „Computerele nu greșesc niciodată”. Pentru că mașinile inteligente pot evolua incontrolabil, MIT Technology Review se întreabă: „Cine va răspunde când inteligența artificială va omorî primul om?”