Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe
9 July 2020
Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – ”Degradarea unei societăți înseamnă și colapsarea încrederii în experți”
16 July 2020

A început Caravana Akademia Kinderland: școala mobilă de vară despre alimentație sănătoasă, pentru cei mici

Caravana care îi învață pe cei mici despre alimentația sănătoasă ajunge pentru prima dată în Ardeal în această vară, în cadrul programului Akademia Kinderland, desfășurat de Asociația pentru Responsabilitate Socială PLAN B, pentru al treilea an la rând.

Accesul este gratuit și se face în intervalul orar 16:00 – 20:00, în grupuri de maximum 5 persoane, în baza programărilor prealabile la numărul 0775.205.078 – și cu respectarea tuturor rigorilor de protecție obligatorii în această perioadă. 

La activitățile Akademiei Kinderland pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, cu obligativitatea purtării măștii de protecție. 

CALENDARUL ȘCOLII MOBILE AKADEMIA KINDERLAND

·        Cluj-Napoca: 6 – 15 iulie

·        Oradea: 17 – 26 iulie

·        Sibiu: 28 iulie – 6 august

·        Alba-Iulia: 7 – 16 august

·        Brașov: 18 – 27 august

Școala-muzeu în aer liber: educație interactivă pentru nutriție corectă 

Butaforii, fructe și legume sub formă de exponate gigant, stații de explorat, jocuri pe tabletă, informații și curiozități despre toate categoriile de alimente – toate acestea vor fi disponibile la caravană, unde cei mici vor învăța prin metode nonformale și interactive despre alimentația corectă. 

Copiii vor fi îndrumați de personal prin stațiile decorate atractiv, unde vor afla cum arată farfuria ideală, cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea, cum se combină corect alimentele, ce înseamnă gustare sănătoasă și cum să evite risipa alimentară – toate explicate pe înțelesul copiilor. 

Specialiștii atrag atenția asupra importanței nutriției corecte încă de la vârste mici

Programul sprijină părinții în eforturile de a-i ajuta pe cei mici să deprindă obiceiuri sănătoase, cu impact pe termen lung în starea de sănătate și dezvoltarea armonioasă. 

Potrivit specialiștilor, una dintre consecințele izolării sociale din timpul pandemiei a fost creșterea obezității infantile, în contextul în care copiii nu au mai avut activitate fizică și a existat tentația de a consuma mai des hrană nesănătoasă, precum fast-food, dulciuri, sucuri etc.