Linie telefonică gratuită de suport psihologic-emoțional pentru persoanele afectate de COVID-19
6 April 2021
Știința 360 – 12 aprilie 2021 – Noua tulpină SARS-CoV-2, ce prezintă și mutația E484K, depistată în România, pe baza secvențierilor efectuate la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
12 April 2021

A început vaccinarea în cabinetele medicilor de familie din Timiș!

Exemple de bune practici ale medicilor de familie din județul Timiș într-o zi cu totul specială. De Ziua Mondială a Sănătății, 50 de medici de familie din județul Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste, printr-un proiect-pilot derulat la nivelul județului.

În cabinetele de medicina familiei se administrează vaccinul produs de AstraZeneca și sunt respectate toate măsurile de siguranță și criteriile de prioritizare. Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens.
 

Sursă FOTO – https://vaccinare-covid.gov.ro