„21 de Nocturne. Poezie contemporană, Muzică și Vin”
10 July 2017
Născut în România – Ciprian Măceşaru
11 July 2017

A murit scriitorul Augustin Buzura

Scriitorul Augustin Buzura a murit, luni, la vârsta de 78 de ani.

Augustin Buzura a fost unul dintre cei mai mari prozatori postbelici români și, prin opera sa, “a susținut adevăruri istorice și sociale într-o epocă a minciunii și a falsității”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, criticul literar Daniel Cristea-Enache, director de imagine al Uniunii Scriitorilor din România. El l-a descris pe Buzura drept “unul dintre cei mai mari prozatori postbelici din România, un romancier în adevăratul înțeles al cuvântului și unul dintre scriitorii români care au avut un rol foarte important alături de Marin Preda și alți câțiva pe vremuri foarte grele”.

“În deceniile dinaintea căderii comunismului, timp de 20 de ani, prin romanele sale, Augustin Buzura a susținut adevăruri istorice și sociale într-o epocă a minciunii și a falsității”, a spus criticul literar.

Cristea-Enache a recunoscut că de Augustin Buzura îl leagă și o “mare recunoștință”.

“Dincolo de asta, ca om, îi datorez foarte mult, pentru că este un om care a avut un rol foarte important în viața mea profesională, la Editura Fundației Culturale Române, un om pentru care am și voi avea întotdeauna o mare recunoștință”, a menționat Daniel Cristea-Enache.

Academicianul Augustin Buzura a fost invitat special în cadrul emisiunii Povestiri din studioul artelor difuzată la data de 27 august 2016.

Realizator Magdalena Tara

http://main.radioromaniacultural.ro/povestiri_din_studioul_artelor-54047