Conferințe și Workshop-uri la Dracula Festival
14 October 2016
Cum poţi ajuta campania „Auzul e un dar. Nu-l ignora!”
14 October 2016

A opta ediție Comedy Cluj – filme și teatru în armonie timp de zece zile

Cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj are înscrise în competiția de lungmetraj opt filme din Arabia Saudită, Italia, Germania, Filipine, Spania, Israel, Brazilia și Franța. Juriul, format din cinci membri din tot atâtea țări, va acorda și premii pentru Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu și Cea mai bună interpretare actoricească.

Florian Mischa Boder,  premiat anul trecut de publicul Comedy Cluj pentru ”Singurătatea unui asasin înainte să tragă” – revine la ediția din 2016 ca membru al juriului, alături de Domnica Cîrciumaru – director de casting în film și televiziune, Ronan Doyle – critic de film din Irlanda, Sophia Freeman – producătoarea festivalului de film London Comedy (LOCO) și Carl Haber – scenarist, producător și fondatorul Școlii Internaționale de Film de la Roma.

”Cred că și anul acesta am reușit să facem foarte grea misiunea juriului, dar și a publicului, în a alege cea mai bună comedie din competiție”, spune Bogdan Beșliu, selecționerul Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj.  “Fiecare film în parte are o abordare specială, de la scenariu la producția propriu-zisă, va fi, cred, foarte greu ca jurat să fii obiectiv în alegere”.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj continuă să susțină, și la această ediție, consolidarea legăturii dintre teatru și film. Patru spectacole amuzante și efervescente vor putea fi văzute, în premieră la Cluj, pe durata festivalului.

Organizatorii au invitat doi dintre cei mai inventivi și perseverenți tineri creatori de teatru românesc, Radu Iacoban și Bogdan Sărătean, să își aducă spectacolele de comedie la Cluj.

„Politik.on”, cea mai proaspătă piesă semnată de Radu Iacoban, va fi jucată la Comedy Cluj duminică, 23 octombrie, de la ora 19:30, în Sala-Studio Euforion a Teatrului Național Cluj‑Napoca (TNC). Proiect câștigător în 2015 la concursul COMEDIA ȚINE LA TINEri,  „Emancipare” este a doua propunere a regizorului Radu Iacoban în programul Comedy Cluj, marți, 25 octombrie, de la ora 19:30. Joi, 27 octombrie, de la ora 19:30, când gândul zboară la week‑end, Comedy Cluj propune „After Hours”, iar luni, 24 octombrie, de la ora 19:30, Bogdan Sărătean ne va încânta cu spectacolul lui, „Orb de mină”.

Bilete pentru toate proiecțiile și piesele de teatru din cadrul Comedy Cluj #8 pot fi achiziționat online pe www.eventbook.ro

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj se va desfășura, la Cluj-Napoca, în perioada 21-30 octombrie 2016. Filmele vor putea fi vizionate în 4 locații: Cinema „Florin Piersic”, Cinema „Victoria”, Cinema City – Iulius Mall și Cinema Dacia. Proiecții speciale vor avea loc și în Studio 26.

Comedy Cluj 2016 este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Centrul Național al Cinematografiei.

Festivalul beneficiază de sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca.

Sponsori: Betfair, Domino Computers, Danone, Cramele Recaș, TV1000, AQUA Carpatica

Mașina oficială: BMW Autotransilvania

Proiect realizat cu sprijinul: Cinema City Romania

Partener media principal: Kiss FM

Parteneri media: Transilvania Reporter, TVR Cluj, Monitorul de Cluj, Ziua de Cluj, Transindex, Szabadsag, Radio Paprika, Filmttet, Kronika, eclujeanul.ro, I Love Cluj, Radio Infotrafic, cluj.com

Website: www.comedycluj.ro

Follow us on: fb.com/FestivalulComedyCluj