Lansarea volumului „Cartea pisicii“, de Cristian Teodorescu
21 June 2017
Trei poeți nouăzeciști la Muzeu
21 June 2017

ACOLADE – AUGUSTIN BUZURA: „Nu mie trebuia să-mi fie frică de ei, ci lor trebuia să le fie frică de mine”

Ediția din 21 IUNIE 2017 a emisiunii ACOLADE vă propune un sumar interesant și atractiv.

La rubrica „Radiografii”, Constantin Cristian Bleotu continuă să investigheze cum funcționa cenzura în activitatea scriitorilor, alături de prozatorul AUGUSTIN BUZURA.

De la Ipotești, de la evenimentul intitulat „Zilele Eminescu”, am pregătit, pentru această ediție a emisiunii, o evocare foarte emoționantă a celui care a fost Dumitru Irimia, profesorul universitar de la Iași care organiza, în fiecare an, mult așteptatul, de către studenți, Colocviu Eminescu. MIRCEA A. DIACONU este discipolul care conturează atașant portretul regretatului profesor Dumitru Irimia.

Nu va lipsi, din sumarul emisiunii, incursiunea etimologică în aria semantică a cuvintelor fin-finețe-rafinament.

De la Iași ne vin și vești filologice impresionante despre cea mai veche traducere în limba română a Septuagintei, coordonată de admirabilul și temeinicul filolog, profesorul universitar EUGEN MUNTEANU.

În finalul emisiunii, vom răsfoi numărul triplu 4-5-6 al revistei Hyperion de la Botoșani, care apare cu sprijinul Memorialului Ipotești-Centrul național de Studii „Mihai Eminescu”. Vom lansa și întrebarea pentru concurs, la care așteptăm răspunsuri numai pe adresa de e-mail acoladeliterare@yahoo.ro.

Rămâneți pe site-ul www.radioromaniacultural.ro, pentru întâlnirea literară de miercuri seara!