COMICS DIDACTIC la Gaudeamus 2017
22 November 2017
TIMPUL PREZENT – Invitată Carmen Mușat, critic și teoretician literar
22 November 2017

ACOLADE – MIHAI MĂNIUȚIU: „Dan C. mi-a trimis o scrisoare, la debutul meu editorial, în care îmi spunea că ar trebui să renunț la regie și să scriu, să scriu, să scriu!”

 

Ediția din 22 noiembrie 2017 a emisiunii ACOLADE deschide alte teme de reflecție pentru dumneavoastră, dragi ascultători, și pentru invitații noștri.

 

La „Radiografii” ne-am propus ca, în cinci ediții succesive, să invităm filosofi, teologi, teoreticieni ai artelor plastice și artei cuvântului, dar și oameni de știință să ne vorbească despre provocările și limitele actului interpretării. Filosofia are, prima, cuvântul, iar invitatul nostru este CORNEL MORARU.

 

Inițiem o nouă rubrică, în emisiunea ACOLADE. Se intitulează „AMFITRION” și ea va găzdui un invitat important sau un eveniment de actualitate pe care vrem să-l împărtășim cu dumneavoastră. În această seară, un autorul, un critic, un editor și doi actori vă prezintă două cărți neașteptate. Noutatea constă în faptul că autorul – regizorul MIHAI MĂNIUȚIU, directorul Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca – a publicat două volume: unul de proză, „Fuga cu Henri”, editura Humanitas, și „Avionul fantomă”, editura Tracus Arte. Despre aceste cărți au vorbit, la evenimentul lansării, Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas, criticul literar Cosmin Ciotloș, iar actorii Mariana Mihuț și Marian Râlea au citit câteva fragmente de proză și câteva poeme din volumele amintite.

 

În rubrica „Essentialia” vom prezenta povestea etimologică – cunoscută sau necunoscută – a cuvintelor cunoscut, necunoscut, recunoscut.

 

Încheiem emisiunea cu lansarea întrebărilor pentru concurs și cu anunțarea câștigătorilor ediției precedente.

 

Oana-Georgiana Enăchescu și Constantin-Cristian Bleotu vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!

 

 

(Legendă foto: Aspect de la lansarea volumelor lui Mihai Măniuțiu. De la stânga la dreapta: Marian Râlea, Mariana Mihuț, Mihai Măniuțiu, Cosmin Ciotloș, Lidia Bodea.)