„Muzică pentru viață” merge mai departe datorită oamenilor cu suflet mare. Lor le pasă! Ţie?
21 December 2016
Destinațiile lui Moș Crăciun – Koln
22 December 2016

Acolade – MIHAI ZAMFIR explică statutul romanului în cadrul genului epic

ACOLADELE literare din 21 decembrie 2016 continuă să radiografieze atent domeniul atât de vast și de polimorf al prozei, cu accent pe proza scurtă și pe roman. Pentru acest nou popas analitic, l-am invitat la microfon pe criticul literar și romancierul MIHAI ZAMFIR.

Continuă, de asemenea, și ancheta lunii decembrie, consacrată formării și manifestării gustului estetic și spațiului de existență al frumosului. Răspund întrebărilor noastre scriitorii MIRCEA CĂRTĂRESCULIVIU IOAN STOICIU și RADU PARASCHIVESCU.

De la manifestarea de decernare a premiilor Revistei România literară, pentru cea mai bună carte a anului 2016, vă oferim un scurt fragment înregistrat. Evident, pe cel de prezentare a volumului câștigător. A făcut-o criticul literar NICOLAE MANOLESCU, cu referire la volumul Ulysses.732, semnat de prozatorul și hermeneutul Mircea Mihăeș.

La „Essentialia” adăugăm și explicăm noi sensuri ale cuvintelor aur, smirnă și tămâie, chiar acum, în preajma Sărbătorii de Crăciun.

Către finalul ACOLADELOR prezentăm două dintre revistele de cultură sosite pe adresa redacției, și anume lunarul ieșean Convorbiri literare și lunarul sucevean Bucovina literară.

Nu uitați de adresa de e-mail a emisiunii – acoladeliterare@yahoo.ro – și de site-ul www.radioromaniacultural.ro !

Realizatorii – Oana-Georgiana Enăchescu și Constantin-Cristian Bleotu – vă doresc audiție plăcută!

 

C R Ă C I U N   F E R I C I T  !