100 de regizori din 100 de țări au fost implicați în Hektomeron, un proiect unic în lume
20 April 2021
Spectacolul CURSA DE ȘOARECI, transmis pe YouTube pe 25 aprilie, la ora 19:00
22 April 2021

Actorul Bogdan Buzdugan dă viață vocilor convocate la judecata conștiinței

Premiera spectacolului „Sufletul Pereche”, de Petre Barbu, cu Bogdan Buzdugan, în direcția de scenă a regizorului Gheroghe Balint, va fi duminică, 25 aprilie, în intervalul orar 17.00-24.00. Din cauza restricțiilor actuale, Teatrul Municipal „Bacovia” a decis ca premiera să se difuzeze online.

Piesa „Sufletul Pereche” a câștigat Premiul „Valentin Nicolau”, la Concursul de Dramaturgie din cadrul Bacău Fest Monodrame 2020.

„Monodrama îmi poartă semnătura, dar i-am dat dezlegare în lume ca să-și găsească regizorul, actorul și, foarte important!, spectatorul. Pentru că numai așa „vei trăi, suflete! Să-ți găsești singur regizorul-pereche, actorul-pereche, spectatorul-pereche!”, declară Petre Barbu.

„Sufletul Pereche al lui Petre Barbu este o comedie. Una umană. A fiecăruia dintre noi și-a daimonului însoțitor. Care ne locuiește pe dinlăuntru și ne asigură o perpetuă androginie mântuitoare. Care ne e talent, instinct de supraviețuire, partener sentimental, rezoneur, cană cu apă rece de izvor turnată pe creștet înfierbântat, călăuză pe un drum personalizat al Damascului (căci nu degeaba personajul monodramei se cheamă Paul)”, spune criticul de teatru și secretarul literar al teatrului băcăuan, Doru Mareș.

Biletele pentru vizionarea spectacolului au fost deja puse în vânzare pe site-ul www.teatrulbacovia.ro, la secțiunea bilete online.