AUDIO În munții Bucegi se filmează serialul Egregora
19 August 2020
Documentare austriece în premieră pe țară, în proiecții excepționale sau exclusive
20 August 2020

Actorul britanic Ben Cross a murit la vârsta de 72 de ani

Actorul britanic Ben Cross, cunoscut în special pentru rolul său din filmul “Chariots of Fire”, a murit marţi la vârsta de 72 de ani, a informat agentul său.

“Ben a murit brusc după o scurtă suferinţă”, a declarat agentul său din Los Angeles pentru AFP.


Născut la Londra, Ben Cross şi-a făcut debutul în 1977 în filmul de război “A Bridge Too Far”, alături de Sean Connery şi Michael Caine.

Remarcat în musicalul “Chicago”, el a fost ales să joace în 1981 în “Chariots of Fire” rolul unui atlet evreu englez, Harold Abrahams, care se confruntă cu antisemitismul în drumul său către aurul olimpic în 1924. Filmul, rămas în memoria publicului pentru celebra melodie semnată de Vangelis, a câştigat patru Oscaruri, inclusiv cel pentru cel mai bun film, însă Ben Cross nu a fost nominalizat.

Actorul, foarte activ pe scena teatrală, a preluat şi rolul tatălui lui Spock în filmul “Star Trek” din 2009, realizat de J.J. Abrams.

Ben Cross a fost tatăl a doi copii, Theo şi Lauren. Fiica sa a declarat într-un mesaj postat pe Facebook că are “inima frântă” după dispariţia tatălui ei. “Era bolnav de o vreme, dar boala lui s-a agravat brusc în ultima săptămână”, a adăugat ea.

sursa: AGERPRES