„Gemma Habibi”, de Robert Prosser, o combinație neobișnuită de literatură și muzică
8 February 2021
Festivalul Internațional Film O’Clock anunță scurtmetrajele selectate
8 February 2021

Actrița Ángela Molina, în trei lungmetraje difuzate, în luna februarie, de Institutul Cervantes

binary comment

Institutul Cervantes din București începe programul cultural pe anul 2021 cu seria de proiecții de filme dedicate uneia dintre actrițele reprezentative ale cinematografiei spaniole – Ángela Molina – a cărei carieră strălucitoare va fi încununată cu Premiul Goya de Onoare în cadrul ediției de anul acesta a prestigioaselor premii spaniole.

În luna februarie, în fiecare vineri, de la ora 21:00, timp de 48 de ore, gratuit, pe canalul de Vimeo al Institutului Cervantes, cinefilii o vor putea vedea pe actrița Ángela Molina în trei dintre cele mai importante filme din cariera ei: La Sabina/Sabina,La mitad del cielo/Jumătatea cerului și Las cosas del querer/Lucrurile iubirii.

Ángela Molina este una dintre actrițele remarcabile ale cinematografiei spaniole și are una dintre cele mai longevive cariere, cu o filmografie de aproape o sută de filme realizate de marii regizori ai cinematografiei spaniole.

Programul este următorul:
12 februarie: La Sabina /Sabina (Spania/Suedia, regia: José Luis Borau, 1979) – filmul ne poartă într-o lume stranie, în care încă persistă o anumită mitologie despre femei, un amestec de culoare locală și perspectiva străinului care se perindă printr-un mic sat andaluz.

19 februarie: La mitad del cielo/Jumătatea cerului (Spania, regia: Manuel Gutiérrez Aragón, 1986) – acțiunea filmului se concentrează pe traseul unei călătorii dinspre nordul Spaniei spre capitală, iar sensibilitatea feminină este firul călăuzitor al poveștii unei femei.

26 februarie: Las cosas del querer/Lucrurile iubirii (Spania, regia: Jaime Chávarri, 1989) – readucerea în atenție a cântecului popular spaniol copla ar fi fost imposibilă fără acest film, cu Ángela Molina și Manuel Bandera în rolurile cântăreților, într-o interpretare de mare finețe.