Procesul – Premieră la Teatrul Național „Lucian Blaga”
27 April 2017
Spectacolul FAUST la Festivalul MITEM de la Budapesta
27 April 2017

AdDOC – Primul festival de film documentar în licee organizat de adolescenți

AdDOC, primul festival de film documentar în licee, va fi deschis la Caracal pe 2 mai 2017. Proiecțiile vor avea loc în 25 de licee din 12 orașe, pe tot parcursul lunii mai și vor fi urmate de discuții, fie cu regizori și realizatori ai filmelor, fie cu specialiști din domeniu.

Deschiderea festivalului va avea loc marți, 2 mai, începând cu ora 12:00 la Teatrul Național Marin Sorescu din Caracal, cu o proiecție specială a documentarului multipremiat ”Toto și surorile lui”. Protagonistul filmului va fi prezent în sală, alături de trupa de teatru PlayHood.

AdDOC | 2017 | Adevăr și provocare

Te invităm la joc: ADEVĂR ȘI PROVOCARE. Da, exact aşa. Am schimbat sau-ul în şi, pentru căsocietatatea noastră are adevăruri, iar dacă ele rănesc sau sunt dureroase, te provocăm să le schimbi, pornind de la filmele documentare. Adevărurile sunt ceea ce cercetează filmele documentare. Provocările sunt ce poţi tu să schimbi după. Provocările adevărului şi adevărurile provocării se-ntâlnesc la festival.
Echipa festivalului

TOTO ȘI SURORILE LUI | Alexander Nanau | România | 2014 | 93 min

Toto e un puști de 10 ani din Ferentari. Câtă vreme mama lui se află la închisoare pentru trafic de droguri, Toto locuiește cu surorile lui mai mari, Andreea și Ana, și cu un șir lung de unchi, vecini și consumatori de droguri din cartier. Singura lui supapă este un centru de sprijin unde face școală și descoperă dansul hip-hop. La rândul lor, surorile lui adolescente își caută și ele locul în lume și se maturizează, fiecare în felul ei, înainte de vreme.

AdDOC s-a născut la inițiativa coordonatorilor de Cluburi de film One World Romania din mai multe orașe, într-un training intensiv în care au vizionat filme, au discutat despre importața implicării sociale și au învățat mecanismele organizării unui eveniment pe plan național. Împreună, aceștia au selectat zece producții recente românești care prezintă societatea în care trăim, cu bune și rele și le-au împărțit în trei categorii, în funcție de subiectele pe care le tratează și de întrebările pe care le ridică. Cele trei secțiuni au fost denumite astfel: „Baba oarba”, „1, 2, 3 la perete stai” și „Sticluța cu otravă”.

Mai mult decât proiecții de film, festivalul este o provocare pentru tineri și pentru societate de a descoperi realitatea înconjurătoare și de a se implica în schimbarea socială. Invitația de mai jos se adresează în primul rând elevilor și profesorilor de liceu, dar și oricui este interesat de film documentar și vrea să ia parte la un eveniment de conștientizare inițiat de adolescenți. Găsiți mai multe detalii despre evenimentul de deschidere AdDoc 2017 aici.

Organizat de: One World Romania la Școală
În parteneriat cu: Romanian American Foundation și Ministerul Educației Naționale
Finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național
Cu sprijinul: CEZ Group, Autonom
Parteneri media: Radio Romania Cultural, TANĂNANA, Revista Arte și meserii, Liternet.ro, Scena9, SUB25, All about Romanian Cinema, Dissolved Magazine, LZR, Fundația Friends for Friends