DOCUMENTAR: 125 de ani de la nașterea actorului și regizorului Oliver Hardy
18 January 2017
Acolade literare – Prof. univ. Gheorghiţă Geană şi scriitoarea Sînziana Popescu sunt invitaţii emisiunii
18 January 2017

Alătură-te armatei de regizori din curtea liceului!

Trimite-ți scurt-metrajul la singurul festival de filme făcute de adolescenți

Până pe 1 martie, tinerii pasionați de cinematografie se organizează în armate de regizori, în curțile liceelor, și realizează scurt-metraje. Fie că ai făcut un scurt-metraj despre viața de licean în pauzele dintre ore sau că ai făcut un thriller după lăsarea întunericului, te poți înscrie pentru participarea la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Super, un eveniment realizat integral de adolescenţi.

Dacă ai între 14 și 19 ani și ești la liceu, trimite-ne filmul tău completând formularul de înscriere: http://tinyurl.com/inscrieriSuper2017. Regulamentul complet se află în formular, iar mai multe detalii despre festival găsești la facebook.com/superadolescentii și la superfestival.ro.

Deadline: 1 martie. Filmele pot fi de orice gen și cu orice tematică!

Iar dacă nu ai regizat încă niciun film, înarmează-te cu entuziasm și creativitate și cu siguranță până la primăvară îți va veni o idee și vei pune imediat mâna pe cameră.

Ce găsesc captivant abia acum, student fiind la o facultate de film, la scurtmetrajele adolescenților debutanți, este lipsa de inhibiții, latura aia experimentală care încalcă toate regulile prăfuite ale cinema-ului. Iar festivalul de film Super este locul de joacă serioasă a acestor adolescenți care nu plictisesc publicul cu detalii despre producție, distribuție și alte lucruri „serioase”. Ei produc filmul pur, cel făcut fără scopuri comerciale sau pentru a impresiona. Și cu siguranță iubesc cinema-ul.

– Călin Boto, câștigătorul Super 2016

           

            Super este primul și singurul festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenți. Ca în fiecare an, la Super 2017 vor avea loc, pe lângă proiecții: ateliere, concerte, expoziții și cursuri de film, toate încurajând arta făcută de tineri. Festivalul propriu-zis va avea loc în mai, dar evenimentele Super au loc pe tot parcursul anului. AdolescențiiSuper își încarcă obiectivele și luptă pentru artă și cinema!

 

Pagina de Facebook Super: facebook.com/superadolescentii;

Site-ul SUPER:www.superfestival.ro