Almodovar și Amy Winehouse se întâlnesc pe plajă la Stelecinemateca VSLO
17 August 2017
Filmul romanesc ‘Octav’, cu Marcel Iures in rolul principal, va avea Premiera de Gala pe data de 4 octombrie
17 August 2017

Alexandru Mihai Popa: „Cândva am ales meseria de actor în locul celei de mecanic de locomotivă”

Cine ești?

Sunt Popa Alexandru. Născut pe 27 februarie 1995, am terminat actoria – ciclul licență la Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj-Napoca, la clasa profesorilor Miklós Bács și Irinia Wintze. Richard al III-lea și Treplev sunt două roluri relevante pentru mine. Primul a însemnat studiu amănunțit al artei actorului, iar cel de-al doilea este primul rol după facultate.

De ce actor?

În clasa a-III-a i-am spus învățătoarei că vreau să fiu actor, deși îmi doream mai mult să fiu mecanic de locomotivă. În clasa a IX-a am ales să merg în trupa de teatru a școlii și de atunci nu m-am mai oprit. Nu știu de ce… Cândva am ales meseria de actor în locul celei de mecanic de locomotivă. Am însă instalat pe laptop Train Simulator. Îmi pare rău că maturizarea mi-a luat dezinvoltura și inconștiența copilului. Probabil mi-ar fi fost mult mai ușor să fiu actor.

Cum crezi că trebuie să fie actorul în 2017?

Nu prea știu cum ar trebui să fie actorul în 2017. Probabil să poată face foarte multe și să fie deschis. Cred că fiecare trebuie să simtă cum să fie, în așa fel încât să-și poată face meseria în mod onest…

Continuarea pe www.galahop.ro