Seria Istoria povestită copiilor, de Simona Antonescu, apare la editura Nemi
2 April 2018
DOCUMENTAR: Academia Română – 152 de ani de la înfiinţarea instituţiei
4 April 2018

Ana Maria Sandu în dialog cu Andrei Pleșu, la Rezidența BRD Scena9

Pe 4 aprilie, de la ora 19.30, Rezidența BRD Scena9 – Hotspot cultural BRD va găzdui o nouă ediție a Intersecțiilor de miercuri care îl va aduce în fața publicului pe scriitorul Andrei Pleșu, în dialog cu Ana Maria Sandu.

 

Pe Andrei Pleșu îl citesc în Dilema din liceu. Între timp, am devenit colegi de redacție. Am aceeași fascinație pentru verva și stilul său. Poate să scrie despre despre îngeri, personaje politice, o emisiune TV sau corespondența lui Caragiale și o va face fascinant. Pentru mine rămîne un scriitor cu o minte sclipitoare. Și un personaj magnetic. L-am invitat să vorbim despre gazetărie și lumea românească, despre scris și cărți, despre un aici și acum, cu tot ce înseamnă el” (Ana Maria Sandu)

 

Ne bucurăm că avem ocazia de a-l întâlni, într-un cadru informal, pe omul Andrei Pleșu, o personalitate culturală fascinantă pe care o vom putea cunoaște îndeaproape, pe 4 aprilie, la Rezidența BRD Scena9”, a declarat Georgiana Nica, Junior Brand Communication Manager BRD – Groupe Société Générale.

 

***

Ce sunt Intersecțiile de Miercuri?

 

Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

 

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie – septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021. Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă – fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, antropologul Vintilă Mihăilescu, artistul Ștefan Câlția.