Conferința de medicină personalizată
1 October 2019
Dimensiunea științifică a artei: ,,Știința Altfel”, o emisiune online trăsnită despre fizică și chimie – episodul 3
2 October 2019

Animalele sălbatice rănite sau bolnave au și ele clinica lor, la Centru de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice

În București există un Centru de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice unde un grup de medici veterinari se ocupă de salvarea animalelor sălbatice aflate în dificultate din zonele urbane și periurbane. 

Ei sunt specialiștii la care puteți apela ori de câte ori găsiți animale sălbatice rănite sau bolnave, asistența medicală oferită pentru astfel de cazuri este gratuită.

Un astfel de caz a fost, recent, rezolvat de către Ovidiu Roșu, când o maimuță a scăpat din captivitatea în care era ținută într-o casă din cartierul Ferentari. Maimuța a fost prinsă și ținută sub observație timp de 2 săptămâni,  pentru ca apoi să fie trimisă la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.

Interviuri realizate la Noaptea Cercetătorilor, cu Dragoș Ștefan Măntoiu și Ovidiu Roșu medic veterinar specialist în tranchilizarea animalelor sălbatice de la Centru de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice 

Realizator Mihaela Ghiță