Născut în România: Orice artist își apără eul, în încercarea de a-și găsi drumul – duminică, 14 martie, ora 16,00
8 March 2021
Paul Prisada este invitat la Născut în România, la Radio România Cultural, pe 20 martie 2021, de la ora 16.00
18 March 2021

Arhitectura salutogenă. Spații sigure în pandemie.  Născut în România cu dr. arhitect Raluca Buzdugan – sâmbătă, 13 martie 2021, de la ora 16.00

Spații Sigure 2(m)-2020 este un proiect multidisciplinar în care au fost studiate și dezvoltate metode de îmbunătătire prin design a siguranţei sănătăţii utilizatorilor clădirilor de birouri și de învățământ, pe durata epidemiilor virale, precum Covid-19 și gripă. Acest proiect a fost lansat din necesitatea înțelegerii în detaliu a vulnerabilităților clădirilor în fața epidemiilor virale și a modului în care acestea pot fi contracarate.

Volumul analizează pe larg felul în care diferite țări au abordat pandemia și informațiile de bază medicale referitoare la COVID-19 și prezintă strategii salutogene pentru (re)amenajarea și adaptarea birourilor și a școlilor la noua situație socială și sanitară” (Ordinul Arhitecților din România)
Dr. arhitect Raluca Buzdugan este fondatorul proiectului Spații Sigure și editorul acestui volum. Este un profesionist dedicat, șef de proiect al multor clădiri de birouri și rezidențiale, premiate internațional. Ea a predat mai mult de 15 ani la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, din București, România. Este pasionată de rezolvarea problemelor dificile și crearea unor clădiri de calitate.
La Născut în România, pe 13 martie 2021, de la ora 16.00, o veți asculta în dialog cu Anamaria Spătaru. On air și online pe www.radioromaniacultural.ro.