Idei în nocturnă – Diaspora: invitat, Marius Stan, dr. în chimie, cercetător principal la Argonne National Laboratory
11 May 2017
Născut în România – invitat, Mihai Receanu, student la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației a Universității București
13 May 2017

Arhitectura sunetelor străvechi din Maramureș

Deep sound of Maramureș – Sunetele adânci ale Maramureșului s-au auzit pentru prima dată într-un concert în București.
Petru Pap, alias Peter Gate, un tânăr antropolog băimărean colecționează sunete mundane, obișnuite, precum ciocănituri, respirații, șoapte, târșâit de pantofi, pe care le mixează, le prelucrează cu programe de editare, le restructurează și le transformă în muzică.
Proiectul The Deep Sound of Maramures, inițiat de Petru Pap, prezintă  conceptul de Sunet Imersiv Interactiv. 
Miercuri seara, în Club Control a concertat  în colaborare cu architectul taiwanez Jia-Rey Chang expert în arhitectură  interactivă și parametrică care a mixat, în direct,  imaginile generate de un software specializat, au creat cea de a 4-a dimensiune  pentru concertul The Deep Sound of Maramureș. 
“Spațiul este o creatură vie” – spune Jia-Ray Chang, care se alătură mișcării The Deep Sound of Maramureș, un proiect care integrează, în structuri artistice contemporane, cercetări antropologice din aria acustică tradițională. 
 
Reportaj, interviuri cu Petru Pap – antropolog și muzician experimentalist și Jia-Rey Chang – arhitect, doctorand în arhitectură interactivă, de origine taiwaneză.