Idei în nocturnă – Diaspora. Dincolo de granițe – Două fețe ale aceleiași…NASA
10 May 2018
A apărut un nou nr. al ziarului Viața medicală! – Visuri, speranţe, nazuinţe
11 May 2018

ArtSafari – cea de a 5-a ediție

Aseară a fost deschiderea oficială a evenimentului anual, numit ArtSafari.
Aflat la cea de a 5-a ediție în acest an, ArtSafari a revenit în locul de unde a pornit, în piața George Enescu din fața Ateneului Român. O construcție temporară, adusă cu mai multe camioane agabaritice, din Germania, adăpostește pentru 10 zile o galerie de artă, cu opere din muzee și colecții private, tablouri din colecția BCR și o colecție de tablouri din Palatul Primăverii.
Pentru că rubrica noastră dă o dimensiune științifică artei, vom spune că în parcarea din fața Ateneului sunt peste 300 de metri pătrați de construcție temporară care deține facilitățile unei galerii muzeale și respectă condițiile de temperatură, luminozitate și securitate pe care trebuie să le îndeplinească o construcție, fie ea și temporară, astfel încât lucrările expuse să nu fie puse în pericol.
Pavilionul de Artă București – ArtSafari se desfășoară sub patronajul Primăriei Municipiului București și este un eveniment cultural unic ca structură, concept și amploare din România. Pavilionul Muzeal, cu lucrările de Tezaur ale maeștrilor artei românești, Pavilionul Central curatoriat de un expert internațional, programul educațional – Art Safari Kids & Art Talks și Programul Internațional formează conceptul unic al Pavilionului de Artă București. Art Safari așază Bucureștiul pe harta marilor capitale europene culturale.
Prima editie ArtSafari de acum 5 ani, a fost un hibrid între expoziție și târg de artă.
Interviu cu Ioana Ciocan, directorul ArtSafari
Realizator Mihaela Ghiță