„Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice” – magie, mister și mituri, din 26 iulie în cinema
17 July 2019
Aselenizarea, revoluția din ‘89, educația, Iuliu Maniu și libertatea economică sunt principalele teme de dezbatere în primul weekend al Festivalului de Film și Istorii Râșnov 2019
18 July 2019

Ascultă Vocile de Azi, 18 iulie 2019, ora 17.00 – Invitată: actrița Coca Bloos

Realizator: Anamaria Spătaru
‘’Trebuie să fii viu, trebuie să existe în permanență dialogul energetic între tine și public, să fii corect, să fii cinstit, să fii fair-play, să nu joci la cacealma’’, spune Coca Bloos,  actriță care mai susține că teatrul este singurul loc în care a rămas întotdeauna cinstită. In viață a mai greșit, a mai trădat, ca orice om, în teatru a rămas însă întotdeauna sinceră.

Teatrul a vrajit-o încă din copilărie, de când asculta la difuzor vocilor unor actori celebri, pe care ajunsese să îi recunoască. A absolvit filosofie, a fost jurnalist, dar visul de a face teatru nu i-a dat pace și așa a ajuns să dea examen pentru actriță corp-ansamblu la teatrul din Satu-Mare.

O intâlnire profesională extraordinară a fost cea cu regizorul Silviu Purcărete. S-a petrecut la Piatra Neamţ, acolo unde s-a  format ca actriţă şi unde a trăit cele mai frumoase clipe. A privit-o nu ca pe o simplă întâlnire, ci ca un semn al destinului.

Pentru a face personajul Danaos, din celebra producție Danaidele,  a trebuit să învețe franceză, să se radă în cap, cu apară bustul dezgolit. Personajul îi impunea un regim special de alimentaţie, de somn. Stătea pe scenă, timp de 40 de minute, într-o valiză, şi s-a întâmplat, la Avignon, din pricină că ministrul culturii a întârziat, să stea înăuntru 70 de minute.

Un alt regizor important, Alexandru Tocilescu,  a distribuit-o în rolul  Elenei Ceauşescu din ‘’O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu’’ de Denis Dinulescu, unde l-a avut partener pe Florin Călinescu.

Povestea uneia dintre cele mai prolifice actrițe de film, teatru și televiziune, laureată a Galelor UNITER și Gopo, la Ascultă Vocile de Azi, pe 18 iulie de la ora 17.00. Un interviu de Anamaria Spătaru.

foto: Simion Buia