Nominalizare la BBC Audio Drama Awards 2022 pentru producția Radio România, „Solaris” după Stanisław Lem
28 December 2021
PORTRET: Gheorghe Dinică – un titan al artelor spectacolului
1 January 2022

Ascultă Vocile de Azi – Florin Piersic Jr: „Simon McBurney mi-a deschis ochii asupra meseriei. M-a învățat că, în teatru, trebuie să fim o familie”

 

Îmi dau seama că s-a creat un fel de legendă. <Lucrează singur, își face chestiile lui, nu-l deranjați>. Sau că <e perfecționist>…Cumva m-a durut să înțeleg, să devin conștient de această imagine pe care am proiectat-o. Sau de zvonurile care s-au creat”. (Florin Piersic Jr)

Sunt oameni care încă îl descoperă sau care îl cunosc prea puțin ca artist. S-a aflat de-a lungul anilor foarte mult în atenția presei poate nu așa cum și-ar fi dorit și spune că imaginea falsă creată despre el i-a dăunat. La Ascultă Vocile de Azi, sunteți invitați să îl cunoașteți pe Florin Piersic Jr – actorul, scriitorul și regizorul de teatru și film. Dar și pasionatul de meșteșuguri. Fiul actorilor Tatiana Iekel și Florin Piersic și tatăl Soniei și al lui Sașa. Absolvent al Academiei de Teatru şi Film, Secţia actorie, promoţia 1991, clasa Mircea Albulescu. 1991 este și anul în care primește Premiul de interpretare la Gala Tânărului Actor, Costinești, pentru rolul din „Comedia erorilor”. În anul 2000 își dă demisia de la Teatrul Mic și intră în zona independentă. Câștigă în 2002 Premiul pentru Cel mai bun actor la Gala UNITER pentru one-man show-ul „Sex, Drugs Rock and Roll” de Eric Bogosian, moment ce contribuie decisiv la vizibilitatea teatrului independent în România.

Interviu realizat de Luana Pleșea