Miturile spațiului magic în care se întâlnesc Bulgaria, Grecia și Turcia, într-un excepțional reportaj literar: Frontiera, de Kapka Kassabova
20 December 2021
Ascultă Vocile de Azi – Gabriel Liiceanu: “Atunci când stai cu un plasture pe gură, nu poate să te întrebe cineva de ce nu urli !”
21 December 2021

Ascultă Vocile de Azi – Gabriel Liiceanu: “Nu mi-e rușine de nici un rând pe care l-am scris și publicat pe vremea lui Ceaușescu!”

Facultatea de Filosofie era în topul celor mai politizate în perioada în care Gabriel Liiceanu a fost student acolo. Între 1960 și 1964, când Gabriel Liiceanu a urmat cursurile acestei facultăți, Constantin Noica, cel care peste doar câțiva ani avea să-i fie maestru, făcea pușcărie politică. “Când l-am întâlnit pe Noica, l-am recunoscut. Asta e cea mai frumoasă articulație a vieții mele” – spune Gabriel Liiceanu. Despre anii săi de formare, întâlnirea cu Noica și  de ce a scris și publicat Jurnalul de la Păltiniș vorbește Gabriel Liiceanu, de la ora 17.00, la Ascultă Vocile de Azi. Este prima parte a interviului pe care Anca Mateescu l-a realizat cu filosoful și eseistul Gabriel Liiceanu.