Ascultă Vocile de Azi: scriitoarea Angela-Marcovici
10 August 2018
Ascultă Vocile de Azi – actorul Mitică Popescu
27 August 2018

Ascultă Vocile de Azi – Irina Margareta Nistor

Personalitate proeminentă a criticii cinematografice româneşti, Irina Margareta Nistor te uimeşte cu energia ei extraordinară – care nu se datorează doar zodiei de foc ci, mai ales pasiunii cu care face tot ce face, fie că e vorba de un festival, o prezenţă într-un juriu, un rol într-o piesă, o emisiune de radio sau tv, sau o participare la o acţiune caritabilă.

Şi cred că nici n-ar fi nevoie să-i rostesc numele , căci vocea ei este perfect recognoscibilă – de vreme ce înainte de 1989 am auzit-o pe toate casetele VHS, traducându-ne filme. Dar dincolo de această voce specială, este o persoană care te cucereşte iremediabil cu umorul , cu dezinvoltura şi harul de a povesti, aşa încât te descoperi captiv în energia ei şi îţi doreşti să afli cât mai multe din întâmplările spectaculoase pe care le-a trăit. Căci viaţa Irinei Margareta Nistor este ca un film cu o distribuţie stelară, dacă ne gândim cu câte personalităţi fascinante s-a intersectat.

„Vocea filmelor”, Irina Margareta Nistor într-un dialog despre viaţă, interviuri, regizori şi actori celebri, întâmplări miraculose şi …marea ei iubire – cinemaul.