Ascultă Vocile de Azi – matematicianul, scriitorul și traducătorul Liviu Ornea
11 July 2017
Ascultă Vocile de Azi – Prim Rabinul României, Rafael Shaffer
13 July 2017

Ascultă Vocile de Azi – Pianista Alexandra Dariescu

Timp de aproape un ceas, minunata artistă se destăinuie: copilăria, concursurile, liceul, bursele în străinătate, stabilirea în Marea Britanie, concertele,personalităţile întâlnite, celebritatea care a venit cu iuţeală! Mai presus de toate, o recunoştinţă caldă pentru fericirea de a fi muzician. Şi bucuria cu care trăieşte fiecare zi.

Meritele i-au fost recunoscute şi la Gala Radio România Cultural din acest an, când ALEXANDRA DARIESCU a primit  „Premiul In Memoriam Iosif Sava”.

 „Există loc pentru toată lumea şi fiecare are drumul lui.Chiar dacpă este acela care ţi l-ai imaginat de la început sau un altul (pentru că nu ştii niciodată ce îţi aduce viaţa), fiecare are cărarea lui şi îşi face singur norocul.

Drumul meu este unul atât de frumos! Este presărat tot timpul cu bucurie şi încă am sentimentul care îl aveam când eram mică şi mergeam la concursuri: când merg pe scenă este o sărbătoare! Am un ritual: iau fiecare concert, chiar  dacă este unul micuţ (undeva foarte departe) sau unul foarte mare … fiecare concert îl tratez cu cea mai mare seriozitate. Mă dedic absolut, 100%!

Vreau să fiu cea mai bună versiunea a mea. De fiecare dată.

Consider că este un privilegiu să merg pe scenă.”

 

La 31 de ani, pianista Alexandra Dariescu este deja un artist recunoscut pe scenele internaţionale.

Dariescu este profund impresionanta” The Sunday Times
Muzica ei este recomfortanta, rafinata si superba balansata” BBC Music Magazine
“Alexandra a dat publicul pe spate, este un talent pur” Financial Times

Până la vârsta de 17 ani a studiat pianul la Iaşi şi a participat la numeroase concursuri în ţară şi în străinătate, obţinând rezul­tate deosebite, după care, la sfârşitul clasei a X-a, a obţinut o bursă integrală de aproximativ 30.000 de lire pentru a studia în anul şcolar următor în Marea Britanie. S-a mutat din Iaşi în Regatul Unit, in timpul liceului, dupa ce a primit bursa. După liceu a mai primit două burse de câte 100.000 de lire fiecare, prima de la Conservatorul din Manchester, iar a doua pentru un masterat la Londra.

Prin muncă susţinută şi o ati­tudine pozitivă, Alexandra a urcat scara succesului cu paşi siguri: debuturi în diferite ţări, Premiul Maurice Ravel în Franţa, Premiul CUBS de la Festivalul Verbier din Elveţia, colaborări cu BBC, debutul la Carnegie Hall din New York şi lansarea primului său CD, la casa de discuri Champs Hill Records.Agenda sa include concerte cu Royal Philharmonic Orchestra, Liverpool Philharmonic Orchestra, debutul la Royal  Albert Hall, Wigmore Hall, concerte în Germania, Elveţia sau Washington DC. Este prima pianistă din România care a cântat la Royal Albert Hall, acompaniată de Filarmonica Regală Britanică. Pentru talentul, determinarea, dar mai ales pentru atitudinea pozitivă pe care o are faţă de orice provocare, în 2013 a fost desemnată Women of The Future, un premiu primit doar de cele mai promiţătoare tinere femei din Marea Britanie.