Ascultă Vocile de Azi – regizorul Bogdan Mustață
23 July 2019
Ascultă Vocile de Azi – dirijorul Cristian Măcelaru
28 August 2019

Ascultă Vocile de Azi – pianista Ana Silvestru

"Strălucit înzestrată, cu un temperament artistic viu, un sunet spledid si un repertoriu vast…"

Dmitri Bashkirov

"Extrem de talentată…"

Konstantin Scherbakov

Când două personalități legendare apreciază o tânără pianistă cu asemenea cuvinte,devii brusc…atent.Urmărești tânărul talent. Speri ca va veni confirmarea, ca din mulțimea de pianiști se va desprinde un (alt) adevărat muzician pentru care tehnica pianistică (chiar la superlativ) nu va deveni port drapel ci doar poartă către mari realizări. Acelea care oferă publicului MUZICA, prin inteligență, sensibilitate, disciplină, forță interioară, sentiment, prin respect si iubire.

După terminarea studiilor de licență la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa profesorului Viniciu Moroianu, ANA SILVESTRU a continuat sa studieze la clasa reputatului maestru Konstantin Scherbakov, la Universitatea de Arte din Zurich, unde a terminat studiile de master și prestigioasa diplomă de solist concertist, cu cele mai înalte distincții.

Realizări? Recitaluri și concerte în peste 12 țări de pe 4 continente, proiecte inedite, promovarea muzicii romanești în străinătate – cu accent pe ca a lui Dinu Lipatti- implicarea în educația muzicală a copiilor, prin concerte speciale, etc…
Proiecte viitoare? Multe, ambițioase, pregătite minuțios.

Locuiește la Berlin și vine în România cât de des îi permite programul.

Ce ne spune, printre altele?
Că:

“Muzica nu trebuie sa fie doar predată, ea devine o necesitate.”

“Orice om care vrea să învețe ceva despre țara lui, nu are cum să învețe dacă nu pleacă.De departe, altfel se văd lucrurile…Trebuie să ai perspectiva. Dar și să plece definitiv, să se rupă,asta nu e normal, e tragic.”

“Cu vârsta, devii mai curajos.Este un curaj care vine din experiență…”