Ascultă Vocile de Azi

Actrița Alexandrina Halic

Carismatica actriță ne-a vizitat în studio puțin după împlinirea vârstei de 75 de ani. Aniversarea a găsit-o în plină activitate, joacă intens  în spectacole pentru copii sau pentru adolescenți, dar nu numai în teatrul pentru cei mici pe care l-a slujit cu exemplar devotament și profesionalism o viață întreagă.  Iată aici o scurtă dar foarte caldă mărturisire a invitatei noastre  despre începutul fascinantei sale cariere artistice, puternic marcată de teatrul la microfon.

 

Actrița Alexandrina Halic într-un interviu-portret realizat de Mariana Ciolan

Violonista Clara Cernat

Câteva dintre înregistrările sale se regăsesc atât în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii cât și în compact discuri remarcate de publicații muzicale ori posturi de radio prestigioase  din Franța.
 
Împreună cu soțul ei, pianistul și compozitorul francez Thierry Huillet continuă o carieră internațională  stralucită în intreaga lume, cu proiecte (concerte și înregistrări) cu totul originale,  în care se regăsesc atât piese celebre cât și creații contemporane ori lucrări foarte rar căntate pentru vioară sau violă.
 
 
Vă invităm să o (re)descoperiți pe violonista CLARA CERNAT în dialog cu Mihaela Soare, în interviul biografic ASCULTĂ VOCILE DE AZI

Regizorul David Esrig

„Teatrul nu este sursa noilor ideologii. Teatrul nu este sursa noilor cunostințe psihologice. El numai mijlocește cunoștinta noastră despre spectacolul vieții. Și toti suntem putin actori… și jucam și noi ce putem: unii cu talent, altii numai cu voință…” spune David Esrig într-un un dialog spumos și consistent despre teatru și viață.

Regizorul David Esrig s-a născut în anul 1935 la Haifa, îna ctualul Israel, a copilărit și și-a făcut studiile în România, având ca mentori două actrițe celebre, Lucia Sturdza Bulandra şi Dina Cocea. Și-a și început cariera de regizor la București, unde a lucrat cu Marin Moraru, Gheorghe Dinică etc, realizând spectacole premiate și aclamate în România, dar și în occident. După interzicerea unuia dintre spectacole a ales să plece din țară. David Esrig revine constant în România pentru întâlniri cu artiștii tineri, ateliere de lucru și tot felul de alte proiecte.
 
 
Regizorul David Ersig în dialog cu Raluca Rădulescu