Întâlniri în atelier #4 cu Irina Botea_@SwitchLab
9 May 2019
DOCUMENTAR 120 de ani de la nașterea coregrafului și actorului Fred Astaire
10 May 2019

Au mai rămas două zile până la primul weekend al Conferințelor de primăvară LəRN

Ultimele înscrieri pentru Conferințele de primăvară LəRN pot fi făcute până pe 10 mai, anunță organizatorii Platformei de Educație Avansată LəRN. Conferințele de primăvară LəRN lansează Programul de formare în managementul cultural și aduc la București o serie de întâlniri creative și lunch-uri pop up programate pe parcursul weekendurilor 11-12 mai și 18-19 mai.  

Ce înseamnă dezvoltarea unui spațiu de artă privată? Cum poți reconverti spațiile industriale în hub-uri culturale? Care este povestea din spatele titlului de Capitală Europeană a Culturii câștigat de Timișoara pentru anul 2021? Sunt doar câteva dintre temele abordate în cele nouă conferințe și prezentări susținute de creativi români, invitați străini și manageri culturali din București, Timișoara și Cluj în primul weekend al Conferințelor de primăvară LəRN, din perioada 11-12 mai.

Programul primului weekend începe sâmbătă, 11 mai, cu un tur ghidat în zona Piața de Flori – Palatul Bragadiru – Cartierul Uranus – Academia Română – The Ark și continuă cu o vizită la The Ark unde sunt programate trei prezentări și conferințe susținute de Erwin Kessler – director MARe – Muzeul de Artă Recentă, Doru Frolu – arhitect, co-managing partner The Ark și Piet  Jaspaert – vicepreședinte Europa Nostra. La finalul primei zile, participanții la Conferințele de primăvară LəRN vor lua prânzul împreună cu speakerii primei zile, la Restaurant Ivan Pescar.

Ziua de duminică, 12 mai, este rezervată prezentărilor și conferințelor de la Nod Makerspace, unde cursanții LəRN stau de vorbă cu speakerii Tamina Lolev – arhitect, co-fondator Nod Makerspace, Ștefan Teișanu – director executiv Centrul Cultural Clujean, Simona Neumann – director executiv Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii, Vlad Tăușance – strategist Argo și consultant Fundația Friends for Friends, Mihnea Gheorghiu – global digital creative director Publicis Milano și global creative director Diesel și Trevor Davies – director European Capitals of Culture Copenhagen 1996, Aarhus 2017.

Cel de-al doilea modul al Conferințelor de primăvară LəRN are loc în weekendul 18-19 mai, la MARe – Muzeul de Artă Recentă și la The Institute, unde vor susține conferințe și prezentări Roxana Gamart – cofondator Galeria Mobius, Ioana Ciocan – general manager Pavilionul de Artă București – Art Safari, Ștefan Voloacă – director marketing Universitatea Spiru Haret, Andrei Borțun – CEO The Institute, John Varbiu – organizator Summer Well, Chris Simion-Mercurian – regizoare de teatru, fondatoare Grivița 53 și Arcadie Rusu – coregraf, cofondator și manager Linotip – Centru Independent Coregrafic.

Înscrierea la Conferințele de primăvară se poate face până pe 10 mai 2019 la info@lern.ro, în limita celor 60 de locuri disponibile. Taxa de înscriere este de 795 RON și include participarea la conferințe, vizitele private ale centrelor culturale și tururile ghidate din cadrul programului, masa de prânz alături de speakerii participanți și taxa de membership care asigură accesul la Comunitatea online LəRN. 

Participanții la Conferințele de primăvară LəRN vor beneficia de un discount de 30% din taxa de participare la modulul cu numărul doi al Programului de formare în management cultural – Școala de vară.

Despre Platforma Avansată de Educație LəRN

Platforma Avansată de Educație LəRN este inițiată de un grup de profesioniști în educație, comunicare, antreprenoriat, inovație socială și cultură, sub umbrela Universității Spiru Haret și a Fundației România de Mâine. Platforma LəRN oferă o soluție inovatoare în formarea profesională a managerilor și liderilor pentru o mai bună integrare pe piața muncii de astăzi printr-o serie de trei formate educaționale: Programul de Formare în Managementul Cultural, Programul de Formare în Inovare Socială și Programul de Formare în Coaching și Dezvoltare Personală. Programele LəRN pun accent pe metode creative de formare, pe interactivitate și pe comunicarea directă dintre speaker și participanți. LəRN beneficiază de parteneriate cu universități străine, institute culturale și asociații de business, iar cursurile sunt susținute de lideri profesioniști români și străini.