DOCUMENTAR: 81 de ani de la inaugurarea Arcului de Triumf
2 December 2017
Azi la Radio România Cultural: Storymania – Expoziţia „Familia Regală a României pe frontul Marelui Război (1916-1918)”, partea II
3 December 2017

AUDIO Muzeul Național de Istorie a României la Veneţia şi Așgabat

Expoziţia foto–documentară „Românii şi Marele Război” la Veneţia a fost inaugurată în prezenţa Excelenţei Sale, Dl. Cosmin Victor Lotreanu, Consul General al României la Trieste, a domnilor Giuseppe Dal Ben, director general al Azienda Ulss 3 Serenissima, prof. Cristian Luca, director adjunct al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia și Mario Po’, director al Muzeelor Scuola Grande di San Marco, și a reprezentanților instituțiilor organizatoare din România.

Expoziția fotografică „Istoria României în capodopere”,la Mukamlar Palace din Așgabat, capitala Republicii Turkmenistan, prezintă, prin intermediul fotografiilor, o selecție a pieselor importante din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României, alese pentru a ilustra fiecare dintre epocile trecute, de la „Gânditorul” de la Cernavodă, la coroana de oțel a regilor României, din neolitic și până în perioada interbelică – un periplu al trecutului românesc prezentat publicului turkmen, acum, în preajma Centenarului României Întregite.
interviu de Madalina Corina Diaconu