Amalia Enache și Radu Jude vorbesc despre eșecuri pentru IDEO IDEIS #13
20 July 2018
A cincea ediţie a Festivalului Arkadia: 23 de scurtmetraje din 12 ţări
22 July 2018

AUDIO Prelegerea “Marele Război în istoriografie şi în film” în prima zi a festivalului de Film și Istorii Râșnov

Dl. Profesor dr. Ioan Aurel Pop, rector al Universității Babeş-Bolyai din 2012 și proaspăt ales președinte al Academiei Română, a sustinut, în deschiderea celei de-a 10-a ediții a Festivalul de Film şi Istorii Râşnov, prelegerea “Marele Război în istoriografie şi în film”.

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov (FFIR) a apãrut în anul 2009 din dorinţa valorificãrii unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al cãror impact temporal depãşeste efemeritatea clipei. S-a nãscut astfel un eveniment unic pe piaţa culturalã româneascã în care Istoria şi Filmul Istoric stârnesc gânduri şi pasiuni, informeazã şi emoţioneazã, ridicã întrebãri şi dezbate rãspunsuri. O întâmplare proaspãtã şi relaxatã, care înţelege sã mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul.

Cu nouã ediţii la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturalã a Râşnovului, marcând spectaculoasa ascensiune a oraşului transilvan în topul naţional al destinaţiilor cultural-turistice (peste 400.000 vizitatori pe an).

interviu de: Madalina Corina Diaconu