AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Spaima zmeilor de Ioan Slavici
13 May 2020
Când vom putea vizita Muzeul Antipa?
13 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Aventura cu un hobbit – J.R.R.Tolkien

foto: agerpres

Hobbitul sau O poveste cu un hobbit este un roman de fantezie pentru copii scris de J.R.R. Tolkien. Publicat in 1937, a primit o nominalizare pentru medalia Carnegie si premiul  New York Herald Tribune pentru cea mai buna carte de fictiune pentru copii. “O poveste cu un hobbit” devine peste ani, primul episod in saga si universul “Stapanul inelelor”, fiind ulterior dramatizat si pentru desen animat dar si pentru cinema.”

In dramatizarea lui Sorin Voicu si regia lui Titel Constantinescu, inregistrata in 1981,”Hobbitul” devine o aventura radiofonica,  interpretata magistral de actorii romani.

Dramatizarea: Sorin Vieru. Regia artistică: Titel Constantinescu. În distribuţie: Virgil Ogăşanu, Ion Pavlescu, Horia Căciulescu, Alexandrina Halic, Valeria Ogăşanu, Ruxandra Sireteanu, Mitică Popescu, Dan Condurache, George Oprina, Victor Ştrengaru, Mihai Mălaimare, Nicolae Pomoje, Ion Punea, Valentin Teodosiu, Boris Petroff, Sergiu Demetriad, Mihai Dinvale, Papil Panduru. Regia de studio: Ion Mihăilescu. Regia muzicală: Romeo Chelaru. Înregistrare din anul 1981.

http://www.eteatru.ro/#art/aventura-cu-un-hobbit-de-j-a-tolkien/1722531