AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Piele de măgar de Charles Perrault
18 May 2020
„Acasă”, documentarul care spune povestea familiei ce a trăit 20 de ani în Delta Văcărești, a câștigat Marele Premiu la DOK.fest Munchen
18 May 2020

AUDIO. TEATRU RADIOFONIC PENTRU COPII. Aventurile lui Cipollino de Gianni Rodari

Gianni Rodari laureat al “Premiului H.C.Andersen” in 1970, apreciat de critica de specialitate ca fiind “Micul Premiul Nobel”, a fost unul dintre cei mai important autori de carti pentru copii din sec.XX.

Inainte de a deveni scriitor si jurnalist, autorul “Gramaticii fanteziei”(carte de capatai pentru pedagagi si parinti), a fost o vreme profesor. Un profesor care a crezut ca e obligatoriu ca imaginatia sa joace un rol important in educatie, un profesor care a avut deplina incredere “in capacitatea creatoare a copilului” si in valoarea “eliberatoare a cuvantului”.

Prin “Aventurile lui Cipollino”, Gianni Rodari, gaseste metoda nastrusnica de a ne invita sa exploram un taram al fanteziei in care fructele si legumele prind viata.

Este o poveste de care ne putem bucura cu totii si care ne aminteste,  (in cazul in care am uitat), ca la orice varsta ne putem juca.

Dramatizare de Dan Tărchilă. Regia artistică: Paul Stratilat. În distribuţie: Silvia Chicoş, Ion Manu, George Groner, Ştefan Mihăilescu Brăila, Nucu Păunescu, Elvira Petrescu, Toni Buiacici, Vasile Manta, Cornel Vulpe. Regia muzicală: Mihai Roman. Regia tehnică: ing. George Buican.

http://www.eteatru.ro/#art/aventurile-lui-cippolino-de-gianni-rodari/1722561